Het ontstaan van VZW Fokus 100:  

VZW Fokus-100 werd officieel gesticht op 01 januari 1994, er werd gewerkt op kleine schaal met een 50-tal leden. Aan de hand van inzendingen en meldingen van leden en de hulpdiensten zelf wordt er een blad samengesteld dat om de 3 maanden verschijnt.

Toch blijkt dat er toch nog een grote groep bestaat van mensen die wel interesse hebben in de hulpdiensten maar geen weet hebben van het bestaan van Fokus! Op deze site krijgt U een beeld van wie we zijn en wat we doen en hopen zo om toch nog een boel mensen bij elkaar te brengen en de VZW verder uit te breiden.

Wij zetten hulpwagens in de kijker en bovendien begon Fokus in de eerste plaats als fotoclub. Dat laatste is nu wel wat anders uitgedraaid. Zo verschijnt nog steeds elke drie maand een tijdschrift over onze hobby of ons beroep. In de 20 jaar dat Fokus bestaat zijn we bijzonder veel verbeterd. Zo kunnen we vermelden dat Fokus-100 nog steeds veruit het goedkoopste hulpverleningstijdschrift uitgeeft, dat de Objectief zijn gelijke niet kent en dat wij ons uiterste best zullen doen om meer foto's in te lassen en de kwaliteit nog te verhogen!