Dendermonde

Op de internationale brandweerbeurs "Interschutz 2005" in Hannover kon men op de stand van de firma Maes Hoogwerkers een Bronto Allrounder op een Scania P310 bewonderen. Dit demonstratievoertuig is nu gekocht door de brandweer van Dendermonde en betekent hiermee de tweede Bronto Allrounder in België en de vijfde Scania van Dendermonde.
In tegenstelling tot de Allrounder van brandweer Aalst heeft het exemplaar van Dendermonde  geen pomp en watertank, en zal het dus ingezet worden als materieelwagen- hoogwerker. Dendermonde moest namelijk op zoek naar een tweede hoogwerker omdat de elevator Comet uit 1981 dringend aan vervanging toe was en de herstellingskosten te hoog opliepen.
De Poolse firma Wawrzaszek stond in voor de polyester opbouw achter de enkele cabine die plaats biedt aan drie personen. De originele donkerrode kleur werd gewisseld voor een fluorode outfit met gele gordelband zoals de andere Dendermondse brandweervoertuigen.
De hoogwerker kan bediend worden van op de begane grond met een afstandsbediening via kabel, of van in de korf. De afstempeling gebeurt binnen de spiegels van het voertuig via dezelfde afstandsbediening. De Allrounder heeft een maximale werkhoogte van 22 meter, vandaar de benaming F22 ALR, en een maximale zijdelingse reikwijdte van 12 meter. De maximale korfbelasting bedraagt 270 kg of drie personen. In deze korf staat een op afstand bedienbare Akron monitor met een debiet van 2400 l/min, een lagedrukhaspel van 25 mm en twee lampen van 1000 Watt.
De uitrusting van het voertuig bestaat verder uit een hydraulische stroomgroep van 6 kVA, twee veiligheidsharnassen, twee antivaltoestellen met schokdemper, twee persluchttoestellen, twee reserve persluchtflessen, slangen van 45mm en 70mm, twee  straalpijpen van 45mm, verdeelstukken, een CO²- en poeder- blusser, twee draagbare lampen, twee boomzagen met veiligheidsbroeken, vier verkeerskegels, een schouwvegersset en een plooibrancard.   (XUZ-551, nr. B2)