Zware autopomp brandweer Heusden-Zolder

Dit Limburgse korps liet zijn extra zware pomp op Magirus-Deutz chassis door Rosenbauer overplaatsen op een MAN 10.163 diesel met vierwielaandrijving.

Deze Saval Kronenburgpomp, met een vermogen van 10.000 liter/minuut en aangedreven door een Detroit dieselmotor, werd begin jaren '90 op een Magirus Deutz chassis, afkomstig van het Belgisch leger, gebouwd.
Heel wat Limburgse korpsen genoten in die tijd van het aanbod om een zeer terreinvaardig Magirus onderstel over te kopen van het Belgisch leger en konden zo op een relatief goedkope manier enkele noden lenigen. Er werden bijvoorbeeld meerdere tankwagens gebouwd op zo'n Magirus. Heusden-Zolder kocht in 1993 twee Magirussen A6500 aan (A staat voor "Allrad Antrieb", wat vierwielaandrijving betekend, 6500 staat voor de zwaarte van het onderstel).
Een ervan werd dus omgebouwd tot zware pompwagen. Dat onderstel heeft nu echter zijn beste tijd wel gehad. Om het te vervangen kon men nu een nieuwe wagen aankopen om er de bestaande opbouw op te monteren.
Dit verliep echter niet zonder problemen en hier en daar moesten er aanpassingen aangebracht worden. Nu zijn die werken voltooid en kan men met een kanjer van een wagen uitpakken.
Nummerplaat: LFU-948 (overgenomen van zijn voorganger).