Ziekenwagen brandweer Gistel

Als basis vertrok men van een VW LT 35 bestelwagen met wielbasis 3550 mm en verhoogd dak. De turbo-dieselmotor levert 116kWaaneen handgeschakelde vijfversnellingsbak.
Standaard is een alternator van 120 A voorzien samen met mistlampen, ABS, elektrisch verstelbare en verwarde buitenspiegels, centrale vergrendeling, ruiten in de achterdeuren en de zijdelingse schuifdeur,versterkte voorvering en gele buitenkleur in RAL 1016.
Bijkomende opties en andere motoren zijn mogelijk. 

Zogauw de wagen toekomt in de werkplaatsen van Autographe begint het “echte werk”.
Aan de buitenkant komen vooraan tweezwaailichten op het dak en twee flitslampen verzonken ineen polyester opbouw op de motorkap. Achteraan vinden we een Signalmaster met aangebouwde blauwe zwaailampen.
Ook achteraanstaan twee schijnwerpers van Hella en op elke zijwand zijn twee “Scene lights FD 340” gemonteerd. Gele contourmarkering en de rode gordelband zijn volgens de ministeriële normen aangebracht. 

Achter de voorzetels wordt een vaste wand gemonteerd met ingebouwd schuifraam.

De zo ontstane sanitaire cel wordt thermisch geďsoleerd met een K-waarde van 0,58/W/M˛.

Een complementaire verwarming van Webasto zorgt via oordeelkundig geplaatste uitlaten, die verbranding van de inzittenden vermijden, voor een aangename temperatuur. Ook airconditioning is ingebouwd.
Centraal in het dak staat een elektrisch ventilatiesysteem dat kan zuigen en blazen.
De zijwanden en het plafond zijn versterkt met aluminium van 2 mm en gegoten polyester.
De vloer met een dikte van 9mm is bekleed met grijs antislip epoxhars en heeft opstaande randen van 15 cm.
 

In het midden van de cel staat een elektrisch bediende tafel met daarop een berrie FW26A met matras, gordel en veiligheidsharnas. 

Er zijn drie zitplaatsen: een klapstoel aan het hoofdeinde van de berrie en twee stoelen boven de rechtse wielkast. Alle stoelen zijn uitgerust met een hoofdsteun en gordels. 

Tegen de scheidingswand en de linkse wand zijn kasten ingebouwd met telescopische schuifladen en deuren voor het opbergen van het medisch materiaal. Al het meubilair is vervaardigd in vervormbaar en zeer licht VEKA met witte kleur.
Ook boven de bestuurderscabine is er een ruime kast met naar boven opengaande klapdeur.
De scoop is bevestigd op de linkse achterdeur. 

De sanitaire cel heeft zijn eigen elektrisch circuit dat oa de binnenverlichting en de stopcontacten van 12 en 220 Volt voedt. Een batterijlader laadt de bijkomende batterij via een uitwendig stopcontact. 

Vaste zuurstofleidingen in roestvrij staal worden gevoed door twee flessen van 10 L. 

In de optielijst vindt men oa GSM, GPS, een bijkomende nood-draagberrie, en een aantal elektronische beveiligings- en controlesystemen voor de airconditioning en de elektrische installatie (KKW-035, 548).