Snelle hulpwagen brandweer Wevelgem

In de post Moorsele werd een nieuwe wagen binnengereden. Het gaat om een bevrijdingswagen Mercedes 616 Cdi Sprinter. Die wagen wil alleszins opvallen en heeft daar alle troeven voor. In de eerste plaats valt de fluo-gele kleur behoorlijk op.

Het voertuig heeft een dubbele fabriekscabine en een aparte vierluiks-opbouw. Achteraan is er geen rolluik, maar zijn er acht blauwe strobo-flitsers opgebouwd, die volgens verschillende patronen kunnen flitsen en zo een opmerkelijk schouwspel verzekeren. Ook een verkeersgeleider ontbreekt niet en op de cabine koos men voor een Streethawk lichtbalk.

De uitrusting voorziet overigens in al het standaard bevrijdingsmaterieel van Holmatro om slachtoffers op een efficiŽnte manier te kunnen ontzetten. De stroomgroep levert elektriciteit aan de lichtmast, die na gebruik automatisch terugkeert naar de rijstand.

Deze gele "knaller" vervangt een Mercedes LN914F die door dezelfde constructeur (Vanassche) werd geleverd in 1992. Toch blijft deze wagen in dienst en men gaat hem herinrichten met het oog op OGS-interventies.