Snelle hulpwagen brandweer Genk

Begin februari leverde de firma Vanassche een snelle hulpwagen aan dit korps.
Op het eerste gezicht heeft men de indruk dat het hier gaat over het nieuwe ministeriŽle type.
Ministerieel of niet? Deze vraag kan men eigenlijk met ja en nee beantwoorden...

De brandweer van Genk had een budget beschikbaar voor de aankoop van een snelle hulpwagen. Om te ontsnappen aan de tijdrovende en omslachtige procedure van het opstellen van een lastenboek, gevolgd door een openbare aanbesteding, besloot men zich te baseren op het ministeriŽle lastenboek.

Aan de buitenzijde van de wagen valt op dat men niet opteerde voor de standaard Fireco lichtmast met drie lampen van 1000 W. Hier hield men het bij de klassieke mast met 2 lampen.

Maar het grootste verschil met de ministeriŽle versie vindt men binnenin de wagen. De ganse blusinstallatie werd weggelaten. Zo werd het voertuig niet alleen lichter maar kwam er ook veel plaats vrij voor bijkomend reddingsmateriaal.
Ook hier wordt het grootste deel van de uitrusting meegevoerd in bakken uit kunststof die elk hun vaste plaats hebben in de rekken uit ALPAS profielen. Een deel van de uitrusting werd, samen met de wagen, nieuw aangekocht, en het andere deel is afkomstig uit de bevrijdingswagen Mercedes 310 D uit 1990. (JQJ-635)