Snelle hulpwagen brandweer Dendermonde

Op basis van een Mercedes TN 414D Sprinter leverde Rosenbauer Belgium deze "nieuwe" ontzettingswagen die in eigen beheer werd ingericht.Men koos voor een geel jasje met rode gordelband, geblokte contourmarkering, witte bumpers en een wit dak.Op beide zijkanten plaatste men in de rode gordelband "Reddingswagen".

Eigenlijk is dit geen nieuwe wagen, maar een tweedehands voertuig met bouwjaar '96. Deze wagen, oorspronkelijk in een rode kleur, werd namelijk door Rosenbauer Oostenrijk gebruikt als demonstratievoertuig en werd gebouwd als "KLF" of "KleinLoschFahrzeug". In Duitsland en Oostenrijk treden deze wagens op als compacte materiaalwagens waarin een draagbare pomp terug te vinden is. Dat dit voertuig reeds een vorig leven leidde in Oostenrijk, blijkt uit de rode kleur aan de binnenkant van de wagen en de Duitstalige omschrijvingen binnenin. Door de uitstekende staat waarin het voertuig zich bevond en de weinige kilometers onder de motorkap, is dit voertuig zo goed als nieuw en twijfelde men in Dendermonde niet lang om deze wagen op de kop te tikken.

Tussen de cabine en de 3-luiksopbouw vindt men in de opbouw een verlengde cabine terug.Hierdoor is er maar liefst plaats voor de bestuurder en twee passagiers vooraan en drie passagiers achteraan.Doordat er voldoende ruimte was in het achterste passagiersgedeelte, kregen de stroomgroep en enkele Vetter-kussens hier een plaats. Op het dak, dat wit is gebleven, prijkt een Whelen lichtbalk, een Martin hoorn en een materieelbalk. Rondom de wagen bouwde men vier werklampen in. Verder zorgen nog twee grilleflitsers voor- en achteraan en een verkeersgeleider voor de nodige signalisatie.

In de drieluiksopbouw, die afgesloten wordt door middel van rolluiken, kan men alle reddingsmateriaal terugvinden oa. Holmatro schaar en spreider, vijzels, luchtkussens, hydraulische pomp, een 6 kg ABC poeder- en 5 kg COČ blusser.

Nummerplaat van deze opmerkelijke verschijning: DXW-668.