Medische Interventiewagen Haven Antwerpen

Deze ambulancedienst in de Antwerpse haven beschikte al een van de eerste diensten van de stad over een medische interventiewagen.
Die Ford Sierra Break werd bij een ongeval echter totaal vernield, waarna de verantwoordelijke personen besloten hem te vervangen.
Naast zijn vloot ziekenwagens en "mobieles" (rijdende eerste hulpposten) beschikte deze dienst nog altijd over een klini en behalve het Jan Palfijnziekenhuis had ook het AZ Stuivenberg een MUG ter beschikking.
De laatste jaren echter werden de gewone ziekenwagens meer en meer vervangen door polyvalente ziekenwagens. Met de toevoeging van extra materieel zijn deze wagens evenwaardig aan een klini. Vermits SIHWA nu over drie polyvalente ziekenwagens beschikt, werd besloten om de Mercedes TN310D klinimobiel te vervangen door een MUG.

De keuze viel op een Mitsubishi Pajero 3.2 DI-D terreinwagen. Die keuze werd mee ingegeven door de vele werkzaamheden in en rond de haven en door de aanleg van de HST-lijn. De robuuste wagen, uitgevoerd in geel, werd ingericht door het bedrijf Asimex uit Deurne en biedt plaats aan drie personen. Gezien de dienst ook instaat voor ongevallen in de chemische en petrochemische bedrijven in de haven, werd achter de linker achterdeur een draaitoren geplaatst, met daarin drie persluchttoestellen. Achter de naar rechts opengaande klapdeur, bouwde men een kast op slede, met daarin de nodige hulpkoffers en ander materieel. Onderin deze slede werden twee LED flitsers ingebouwd.
Twee dergelijke flitsers werden ook vooraan in de motorgrille ingebouwd. Samen met de Vista lichtbalk biedt dit een behoorlijk lichtspel, temeer daar ook de koplampen alternerend mee knipperen.
Als opschrift kreeg de wagen naast de typische SIHWA "Star of Life" het opschrift "Medische Interventie Antwerpen Haven" mee.
Een fluo gordel en een fijne gele contourmarkering vervolledigen het geheel (EIM-605).