Materiaalwagen brandweer Gent

Nieuw in Gent is de materiaalwagen die met eigen middelen bij Somati werd aangekocht.
De keuze viel op een MAN LF220B met een 6 cylinder diesel van 162 KW, uitgerust met een enkele cabine. Zo kwam er meer ruimte vrij voor de opbouw die achter negen rolluiken een indrukwekkende belading meevoert: oa. drie persluchttoestellen, een reddingsgroep van Holmatro, hefkussens, een stroomgroep Knurz, twee rookafzuigers, twee boomzagen, een slijpschijf, afdichtingsmateriaal, ledigingspompen en een werkplatform, te gebruiken bij ongevallen met vrachtwagens.
In het chassis werd een hydraulische windas Rotzler Treibmatic TR030/5 met een kabel van 60 m ingebouwd, die zijn trekkracht van 50 KN zowel voor- als achteraan kan aanwenden.
Een opklapbaar rooster beschermt de voorruit en de bediener van de windas.
De cabine werd voorzien van twee Bosch-flitsers, twee grilleflitsers en een Martinhoorn.
Achteraan werd, naast een Teklite lichtmast ( 2x1000 watt), een Arrowstick signalisatiebalk gemonteerd. De opbouw draagt een materiaalbak en een ladderrek van het merk AS Beam Gantry. Boven de luiken zijn vijf spots ingebouwd die zorgen voor de omgevingsverlichting.
De wagen (FIR-770 / nr.58) wordt ingezet vanuit de hoofdkazerne en vervangt daar de Renault S150 materieelwagen die nu op Post Noord staat gestationeerd.