Materiaalwagen brandweer Blankenberge

De jongste tijd komt er serieus beweging in de modernisering van dit kustkorps. Enkele nieuwe leveringen zetten deze tendens door. Dit keer gaat het om een materiaalwagen. Zoals ook andere kuststeden valt ook Blankenberge meer en meer terug op bestelwagens, die veel wendbaarder zijn in het toeristische verkeer en in met toeristen (en hun auto's) volgelopen straatjes.

De keuze viel hier op een Citroen Jumper, waarvan de enkele cabine ook weer hoofdzakelijk wit bleef met de Blankenbergse signalisatiemarkering.
Bij carrosseriebouw All Construct liet men op het frame een vrij hoge Aluvan opbouw monteren, waarin vijf rolluiken zitten.
Binnenin de opbouw is in lengterichting een smalle loopgang behouden, waardoor een soort magazijn ontstaat waarin elk stuk gemakkelijk bereikbaar blijft. Met ledigingspompen, stroomgroepen, blusmaterieel en zeer divers ander klein maerieel wordt deze nieuwe materiaalwagen, die de Mercedes L508D van Somati moet vervangen, een soort meid voor alle werk dus(CGW-519, B406).