Autopomp Liege Airport

De lichte poederblusser nummer 03 van Liege Airport (Bierset) is vervangen. De Dodge Cargo M885 Pick Up 4x4 werd in 1995 overgenomen van de Amerikaanse luchmacht. Hij had een poeder-blusinstallatie van 250 kg aan boord.

Voor de vervanging ging men weer de Amerikaanse toer op, en koos men een Ford F550 Super Duty waarvan de tien cilinder motor maar liefst 310 PK uitschudt.
Het waren de eigen mensen die het voertuig van een "body" voorzagen, met daarin een watertank van 1000 liter, een Sides pomp (700 l/min) achteraan en een poederblusser van 250 kg, zodat hij als snelle bluseenheid het veld op kan.

Om ook andere taken aan te kunnen, werd ook een Holmatro bevrijdingsset gemonteerd en vulde men de kasten op met divers klein materieel, waaronder persluchttoestellen. Een lichtmast en een Wam voorbouwlier vervolledigen de uitrusting.

De lichtbalk heeft een blauwe en een rode helft. Het is namelijk zo, dat de ene kleur overdag en de andere 's nachts beter zichtbaar is. Dat is ook de reden waarom zoveel Amerikaanse wagens beide kleuren voeren in hun lichtbalk.
De nieuwe wagen is geel, kreeg geen kentekens (omdat hij alleen op luchthaventerreinen zal rijden) en voert het dienstnummer 47.