Hoogtewerker brandweer Lier

Er werd een Mercedes 1824 aangekocht met manuele versnellingsbak, ABS, motorblokverwarming, luchtcompressor, batterijlader en een maximaal vermogen van 180 KW.

Als hoogtewerker werd een Bronto Skylift F32MDT2000 werkarm gemonteerd.Die heeft een maximale werkhoogte van 32 meter en een riante vlucht van 20 meter. De arm beschikt over een pivoterende korf (45 aan weerszijden) die 270 kg torst en voorzien is van een reddingsplatform.
Bovendien kan op de korf nog een Spencer brancard gemonteerd worden.Tot slot zijn er vier persluchtcilinders aangebracht,die voorzien zijn van twee aftakpunten in de korf.

Er werden ruime blusvoorzieningen ingebouwd. In de hefarmen zit een RVS waterleiding en in de korf hangt een haspel van 20 meter met straalpijp en een van op afstand bedienbare Acron monitor.
Om de uitrusting te vervolledigen, voorzag men in de korf nog een 70 mm aansluiting en sproeikoppen.Een Rosenbauer N30 bluspomp werd later ingebouwd.

Het elektrisch gedeelte wordt vervolledigd door een 9 KVA sterke stroomgroep, twee schijnwerpers van 1000 W en een viertal stopcontacten in de korf.

Het was de firma Rosenbauer NV die deze wagen leverde (BIZ-112, nr.7)