Adembeschermingswagen brandweer Antwerpen

Dit type voertuigen is in BelgiŽ zeer zeldzaam, in tegenstelling tot andere landen, bv Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Groot-BrittanniŽ, waar eveneens werd overgegaan op haakarmbakken.

De opbouw van de nieuwe adembeschermingswagen is een realisatie van Rosenbauer Espagnola S.A. en lijkt helemaal niet op zijn voorganger.
MAN stond weer in voor het chassis (type 14.224LC).
Het geheel bestaat uit twee delen: achter de cabine een opbouw met aan elke zijde drie rolluiken en achteraan een werkruimte voor klein onderhoud, voorzien van beperkte spoelbak en werktafel (achteraan), die toegankelijk is via een deur.

De materieelkasten zijn ingedeeld in compartimenten voor 45 volledige adembeschermingskoffers, 60 composietflessen, 18 gesloten kringlooptoestellen (Type TRAVOX of BG4), klein materieel zoals maskers en draagstellen.

Zijdelings kunnen twee werktafels uitgeschoven worden en er werden eveneens op het dak aan beide zijden van de wagen uitschuifbare luifels gemonteerd als beschutting tegen het weer. De luifels omhelzen de volledige lengte van de materieelruimte en zwaaien maximaal drie meter uit het voertuig. De aandrijving is elektrisch (220V), gevoed met een omvormer vanuit de 24V batterijen.

Om tegemoet te komen aan de eisen die nieuwe kringlooptoestellen stellen inzake koelelementen, wordt in het achtercompartiment een kleine diepvrieskast geplaatst. Deze kan zowel van de eigen batterij als van een externe generator gevoed worden.